Президентът на Русия Владимир Путин с рязък и категоричен  тон

...
 Президентът на Русия Владимир Путин с рязък и категоричен  тон
Коментари Харесай

Путин: Киев може да поиска и бебета за закуска

 Президентът на Русия Владимир Путин с внезапен и категоричен  звук обяви инцидента в Керченския проток за провокация, проведена в навечерието на президентските избори в Украйна.  "  Провокация, проведена от настоящето държавно управление, мисля, и актуалният президент в навечерието на президентските избори в Украйна през март идната година, като рейтингът на настоящия президент е някъде към петото място и има има шансове да не стигне даже до балотаж, тъй че би трябвало да се направи нещо, с цел да се утежни обстановката и да се основат непреодолими спънки за неговите съперници, основно от опозицията ", съобщи президентът на  годишния капиталов конгрес " Русия зове! ", предаде ТАСС.
Путин акцентира, че случаят, е " граничен, нищо повече ". Той напомни, че през последните години Украйна е имала по-сериозни учредения за налагане на военно състояние в страната, да вземем за пример когато през 2014 година Крим реши да се причисли към Русия или по-късно, когато избухна спорът в Югоизточна Украйна. 

" По създание тогава имаше война и не беше въведено военно състояние ", съобщи стопанинът на Кремъл.

Според него виновността за спора в Керченския пролив напълно носят украинските кораби. Путин подсети,  че през септември тази година група от украински военни кораби мина през пролива без проблеми, съобразявайки се  с всички претенции на съветските граничари. Сега обаче това не се случило.  " Без да дават отговор на настояванията на нашите гранични чиновници, те започнаха да се движат напряко към моста. Те не реагираха на предложенията да спрат, мълчаха пред предлагането да одобряват лоцман - даже след нарушение на държавната ни граница, те бяха помолени да вземат лоцман ", означи президентът, Той е уверен, че от съветска страна всички дейности са били правомерни.

" А по какъв начин би трябвало да работят граничните чиновници? Военни кораби нахлули в териториалните води на Руската федерация и не дават отговор, не е ясно какво са намислили да вършат. Какво трябваше да създадат (граничната охрана). Ами в случай че бяха работили по друг метод, нали щяха да бъдат дадени на съд ", увери Путин.

Той вкара и няколко гневни реплики във връзка покровителственото отношение на Запада към държавното управление на Украйна.. " Сегашните управляващи в Киев сполучливо продават антируски настроения, на тях нищо друго не ми остана да продават. Такова е усещането, че на тях все им се разминава. Каквото и да създадат, се измъкват. Ако през днешния ден изискат бебета за закуска, евентуално ще им бъдат сервирани. И какво ще кажат - че желаят да ядат, нищо не може да се направи, разяснява Путин.

Той зесагна и тематиката за положението на стопанската система на Русия, която съгласно него към този момент се е приспособила към външни шокове и основава условия за развиването на страната. " Въпреки всевъзможни спешни феномени и даже изкуствено създавани компликации, съветската стопанска система се приспособява към тези компликации, усеща се решително, основава условия за лично вътрешно развиване, сподели президентът. По думите му точно това е факторът за напредък на съветския БВП с 1,5 % за първите девет месеца на настоящата година.По-високи, изпреварващи темпове на напредък демонстрира промишленото произвеждане (плюс 3% за първите 9 месеца на годината), като обработващата индустрия е прибавила 3,2%. Държавният глава означи, че стопанската система на страната като цяло се развива устойчиво. Той уточни ниските равнища на инфлацията и безработицата от надлежно 3,5% и 4,7%. Обемът на вложенията в главен капитал е повишен с 4,1% за 9-те месеца на годината, добави той. Според Путин обаче сегашният ритъм на напредък е непълен за изрично повишение на виталното ниво на руснаците. Въпреки това се вземат ограничения и се създава цяла стратегия за развиване, сподели президентът. Русия си слага за задача да доближи темпове на напредък, превишаващи международните, и да се закрепи измежду петте най-големи международни стопански системи, акцентира още съветският президент.

" Нямаме за цел да се отдалечаваме от $. Доларът е този, който се отдалечава от нас. А тези, които взимат тези решения, не се прострелват сами в крайници, а малко по-нагоре ", съобщи Путин, предизвиквайки смях измежду присъстващите. " Такава неустойчивост поражда предпочитание у доста международни стопански системи да намерят различни аварийни валути и да основат самостоятелни от $ разплащателни системи ", добави Путин.  " Вижте по какъв начин понижават валутните запаси на някои страни, в това число на американски съдружници. Активите в долари понижават ", посочи съветският държавен глава. В последно време Русия понижи размера на държания от нея американски дълг, означи Агенция Франс Прес.  Путин даде за образец неотдавнашното придобиване от Турция на съветски противовъздушни системи С-400 без да се употребяват долари. Друг огромен клиент на системите С-400, Индия, заплати доставката в рубли, заяви неотдавна съветският вицепремиер Юрий Борисов.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР